Košļājamā Mastika prasa nelielu praksi.
Šeit ir daži padomi, kā maksimāli izmantot Mastikas košļāt.
Pistacia lentiscus koka sveķiem raksturīga salīdzinoši augsta cietība, bet tajā pašā laikā sveķi ir trausli. Atsevišķas asaras var atšķirties pēc lieluma, cietības un formas. Tas ir 100% dabīgs produkts, ko mazgā tikai ar ūdeni un žāvē saulē.
Košļājamās instrukcijas Mastikai no pirmā acu uzmetiena var likties kā zinātne, taču arī jūs varat kļūt par pieredzējušiem lietotājiem, un jūs noteikti iemīlēsieties Mastikā.
– Pirms košļājamies iesakām dzert tīru ūdeni. Tas tiek darīts, lai mute būtu sausa, un košļājot Mastika labāk pielīp. No iepakojuma izvēlieties cietu gabalu un izklājiet to starp priekšējiem zobiem, līdz veidojas blīva masa. (Ja košļājat Mastiku uzreiz uz aizmugurējiem zobiem, tas pielips pie zobiem un nevarēsit izmantot tādu vielu kā košļājamā gumija.)
Tad jūs varat košļāt kā klasisko košļājamo gumiju pa visu muti. Ja košļājamā gumija jums ir pārāk cieta, pievienojiet mīkstāku gabalu vai gumiju. Ar ilgāku košļājamo laiku jūs varat viegli apvienot dažādus kristālus atkarībā no to cietības.
– Mastikai pēc pirmā kodiena vajadzētu sabrukt mazākos gabalos. Ja tas pārāk stingri pielīp, pievienojiet cietāku gabalu. Ja visi Mastikas kristāli ir mīksti, Mastika, iespējams, ir bijusi silta pārāk ilgia (īpaši augstās vasaras temperatūrās). Atdzesējiet dažas stundas. Tas atjauno pareizo konsistenci.
Iesācējam ir daudz vieglāk iemācīties pareizi košļāt. Vienkārši paņem Mastikas kristālu mutē un iesūc to kā konfektes. Mastika absorbē siekalas no mutes, līdz tā pilnībā mīkstina, pēc kuras to var sakošļāt.
Lai Mastika pozitīvi ietekmētu gremošanas traktu, košļājiet to vismaz 15-20 minūtes. To faktiski var košļāt daudz ilgāk. Bet sākumā nevajag košļāt pārāk stipri, lai izvairītos no muskuļu pārmērīgas slodzes :-). Pēc Mastikas sakošļāšanas, izspļaut pārpalikumus. Nav jēgas norīt, visas derīgās vielas ar siekalām jau ir nonākušas gremošanas traktā, un kuņģis nevarēs sagremot Mastiku šajā formā.